26 JULI, 14:00 - 23:00

Se tidspunkter her

 
 
plantspace4.png

Artister

Oddenfest ønsker å skape en arena der etablerte, nasjonale artister deler publikum med talenter som har lokal tilknytning.

 

Bjørn Eidsvåg

Med 25 studioalbum og eget hyllestalbum har Eidsvåg opparbeidet seg en helt unik posisjon i norsk musikkliv. Han har skrevet en rekke udødelige låter som flere generasjoner har et sterkt forhold til. I tillegg har Eidsvåg en unik formidlingsevne både som sanger og historieforteller, noe som får publikum til å vende tilbake år etter år.

Foto: Janne Ugland

program-maarud.jpg

Amund Maarud & Lucky Lips

Amund Maarud kom i fjor med sitt sjette album, spilt inn sammen med americanabandet Lucky Lips. Nå er de klare for Oddenfest, en setting som vil kle disse låtene perfekt. Maarud fortsetter å raffinere sin musikalske signatur, og «Perfect Stranger» bød på mye akustiske instrumenter og en sjangermessig dreining mot country, bluegrass og soul – i tillegg til Amunds sterke bluesidentitet i både vokal og gitar. På låtskriversiden samarbeidet han med meritterte navn som Nashville-artisten Jace Everett. Inspirasjonskilder for albumet var blant andre Blake Mills, Ry Cooder, Buddy Miller, Robert Plant og Little Feat. Maarud er særlig begeistret for måten disse artistene blander det akustiske og det elektriske på.

Lucky Lips består av meget dyktige instrumentalister og utgjør til sammen et kollektiv med briljans og groove, de er som skreddersydd for dette prosjektet. I tillegg er vokalist Malin Pettersen en skinnende diamant som krydrer låtene med harmonier og duetter.

program-Amgala.jpg

Amgala Temple

Amgala Temple er lyden av tre musikalske stormakter slått sammen. Resultatet er overveldende –spontanitet og disiplin, improvisasjon og klarsyn –blandet sammen med ambisjon om å skape noe sublimt.

Sammensetningen av Lars Horntveth, Amund Maarud og Gard Nilssen er en våt drøm for musikkjennere. På hver sin kant har de vært definerende i norsk musikkliv, som soloartister og bandledere i et uttall sammenhenger, det være seg Jaga Jazzist, Susanne Sundfør, Todd Terje, Morudes, Bushman’s Revenge, A-ha eller Gard Nilssen’s Acoustic Unity. Men Amgala Temple låter ikke som noen av de ovennevnte.

Medlemmenes interesse for nye og gamle lyder og deres gjensidige respekt for hverandres talent var sentralt i å skape det musikalske rommet – et sted de kunne boltre seg fritt, med ekskursjoner i nye soniske landskaper der det som skjer, kan og bør skje.

Debutalbumet ble spilt inn i Oslo Konserthus og Amper Tone Studios på få dager. Som en dokumentasjon av deres sound, har bandet unngått å tukle med innspillingene, og heller latt dem være, som en ærlig representasjon av deres soniske uttrykk. Forvent flere plater fra Amgala Temple via Pekula Records, en label hvis målsetning er å dokumentere dristig, eksperimentell og fantasifull musikk fra norge og universet.

Dette er et av de mest spennende musikalske prosjektene som har dukket opp i Norge på lang tid, og vi gleder oss voldsomt til å følge bandets hurtige videre evolusjon i de kommende år.

Deres nye plate “Invisible Airships” ligger tilgjengelig der du hører musikk.

program-anna.jpg

Anna Rebekka

Anna Rebekka er en musiker og låtskriver fra Hamar. I høst signerte hun med Petter Singsaas i Vitamin Management, tidligere direktør for Universal Music, og sammen skal de gi ut ny musikk utover våren.

Musikken har fått merkelappen melankolsk pop, med stemningsfulle klanger, og stort fokus på tekst. Det er blitt sagt at soundet hennes er en spennende blanding av Lana Del Rey og Kari Bremnes.

Anna Rebekka har blant annet spilt de siste årene på Prøysenfestivalen, Volumfestivalen, Bylarm Torgatafest og som oppvarmer for Inge Bremnes.

«Søken og lengsel, ikke nødvendigvis etter svar, men etter noe en ikke helt hva er, er da også en gjennomgående tematikk i sangene hennes. For Anna Rebekka har utviklet sin egen sikre profil, og utdypet den i et knippe låter med flott spenning og spennvidde.»

- Geir Vestad, HA

program-gimse.jpg

Gudmund Gimse

Gudmund Gimse er kjent som vokalist og gitarist i punk rock bandet Armatage Shanks. Nå har han startet et akustisk soloprosjekt og har allerede headlinet Rocktober festivalen, spilt i Hamar kulturhus, åpnet for Martin Hagfors, Oslo Ess og spilt titalls konserter rundt om i Norge. Gudmund leverer i kjent stil fengene akustiske låter og byr på et solid live show.

 

plantspace.png

Mat & Drikke

Oddenfest skal være en opplevelse med variert og spennende mat. Her er det verdt å bruke hele dagen, for å teste ut ulike lokale delikatesser, foodtruck og det brede utvalget av drikke.

 
program-Thuglife.jpg

Lansering av Thuglife (Foodtruck)

De tidligere driverne av Garage er tilbake, og de stiller med kjente smaker og fet foodtruck!

Lokale fristelser

Hva er vel bedre enn mat fra egen hage? Smak av Innlandet stiller med hele produsentlaget, og serverer mat og drikke til festivalpublikummet. Salg av lokalprodusert mat blir det også.

Kræsjkurs i bobler

Jørgen Lund fra Livio Norge kommer med et utvalg sommerlige og musserende viner. Han serverer et utvalg smaksprøver og deler av sin kunnskap (billetter til kurset selges separat på Ticketmaster).

program-TrysilBryggeri-b.jpg

Mikrobrygg

Trysil Bryggeri kommer og serverer et spennende utvalg av mikrobrygg – og kan dele kunnskap om alt fra bryggeprosess til ulike øltyper. Surøl med vannmelon eller bringebær, Session IPA, Brown Ale og Bondeøl med einer er blant øltypene du kan finne her.

program-hagelager.jpg

Eget hagefestøl

Oddenfest har sammen med Trysil Bryggeri brygget et eget øl for anledningen, skreddersydd for å komplementere hele Hamars hagefest!

program-beer.jpg

Bredt utvalg av drikke

Ringnes stiller med drikke som skal passe de fleste ganer. Her skal du finne alt fra sommerlige øltyper, til de mer komplekse. Forfriskende cidere og alkoholfrie varianter finner du selvfølgelig også.

program-vin.jpg

Spennende vin

Livio Norge stiller med flere italienske herligheter du vanligvis ikke finner til salgs.

program-mjosenkaffe.jpg

Lokal spesialkaffe

Mjøsen Kaffe stiller med håndbrygget kaffe, som er brent i eget mikrokaffebrenneri. Du kan også kjøpe med kaffebønner hjem, dersom du smaker deg frem til en ny favoritt.

program-Pizzabakeren.jpg

Pizza

Pizzabakeren disker opp med en kjent favoritt. Unn deg en slice før du tar en runde kubb, da vel!

 

plantspace2.png

Sommeraktiviteter

Hva er vel en hagefest uten morsomme sommeraktiviteter?

program-badeområde.jpg

Eget badeområde

Oddenfest ligger perfekt plassert ved hele Hamars basseng. Hva er vel bedre enn en avkjølende dukkert i sommervarmen?

program-hagespill.jpg

Hagespill

Med et variert utvalg av hagespill, kan du spille mot dine venner – enten de er gode eller dårlige tapere.

program-utebibliotek.jpg

Utebibliotek & høytlesning

Hamar bibliotek lanserer byens første utebibliotek på Oddenfest! Få tips om god sommerlektyre, og legg deg på plenen for å lese – gjerne med noe godt i glasset. Naturligvis kan du også låne med deg bøker hjem! I tillegg blir det høytlesning for barn.

program-Hagefest-yoga.jpg

Hagefest-yoga

Ta et lite avbrekk, og prøv yoga! Flyt Yoga kjører i gang øvelser som er egnet for en sommerdag på Domkirkeodden – og krever hverken forberedelser eller noe yogaerfaring.

program-dans.jpg

Dans

PS:DANCE stiller med danseshow - og lærer bort noen moves til de som ønsker det!

program-konkurranse.jpg

Konkurranse

IKEA Ringsaker skal ha en konkurranse der vinneren kan ta med seg hjem en sittegruppe fra serien KUNGSHOLMEN!

IKEA Ringsaker bidrar også med diverse møbler og belysning for å gjøre hagefesten desto mer avslappende og stemningsfull.

 
bg9.jpg

Bli mer på Hele Hamars Hagefest!

 

MER INFORMASJON